Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pita shoarma
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pita shoarma
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C, vet een bakblik in met olie.
Stap 2
Snijd de kippendijen in reepjes. Doe ze in een grote kom en schenk het citroensap erbij. Doe de shoarmamix bij de kip, roer goed door elkaar en laat 15 minuten intrekken.
Stap 3
Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen en de tomaten in partjes. Snijd de ijsbergsla fijn.
Stap 4
Verdeel de kip in het bakblik en bak voor 30 minuten. Bak de kip nog 2 minuten bovenin de oven onder de grill voor een extra knapperig resultaat.
Stap 5
Verwarm de pitabroodjes en smeer ze in met wat knoflooksaus. Leg de ijsbergsla en een paar partjes tomaat in het broodje en vul ze vervolgens met de kip shoarma. Maak af met knoflooksaus en rode ui ringen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakblik
Voedingswaarden
- Energie453 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten29 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd36 g
Trefwoorden
