Piri-pirigarnalen met paprika en courgette
Ingrediënten
Bereidingswijze Piri-pirigarnalen met paprika en courgette
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ᵒC.
Stap 2
Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper.
Stap 3
Pureer in een maatbeker het citroensap met de olie, knoflook, rode peper, het gerookt paprikapoeder en oregano met de staafmixer tot een kruidenolie.
Stap 4
Voeg zout naar smaak toe. Dep de garnalen droog en schep om met de helft van de kruidenolie en de citroenrasp.
Stap 5
Snijd de courgettes in plakken en de sjalotten in ringen. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in reepjes.
Stap 6
Schep de courgette en paprika en sjalotten om met de resterende kruidenolie . Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 7
Bak de groente in 35 minuten gaar in de oven.
Stap 8
Schep de groente na 25 minuten om en bak de garnalen bij de groente in de oven in 10 minuten roze.
Stap 9
Pers het sap uit de resterende citroen en roer om met de zure room. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 10
Serveer de groente en de piri-pirigarnalen met een lepel zure room.
