Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pindasoep met zoete aardappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pindasoep met zoete aardappel
Stap 1
Verhit de olie in een ruime (soep) pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten.
Stap 2
Voeg de paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak circa 3 minuten mee.
Stap 3
Bestrooi met de cayennepeper en voeg de tomatenblokjes toe. Bak alles nog een minuut.
Stap 4
Los het groentebouillontablet op in 1 liter heet water en giet in de pan. Breng de soep tegen de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Stap 5
Roer de pindasaus er lepel voor lepel door. Roer goed zodat de saus oplost en de soep bindt.
Stap 6
Verdeel de soep over diepe kommen en roer de kokosmelk erdoorheen.
Stap 7
Bestrooi met de pinda's en serveer met een partje limoen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie400 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten36 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd5 g