Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pindasalade met kokos en komkommer
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pindasalade met kokos en komkommer
Stap 1
Rooster de pinda's in een droge, hete koekenpan en houd apart.
Stap 2
Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Hak de pinda's grof.
Stap 3
Meng de komkommer, bosui, mais, taugé, kokos en pinda's in een grote kom.
Stap 4
Klop de sambal met de gembersiroop, olie en het limoensap los en breng eventueel op smaak met zout. Schep 2/3 van deze dressing door de salade en laat circa 30 minuten intrekken.
Stap 5
Snijd het blad en de steel van de paksoi in ragfijne reepjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de pindasalade erover en besprenkel met de rest van de dressing.
Stap 6
Lekker met mihoen of witte rijst en een omelet of kipsaté.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie505 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten20 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd11 g