Pindakoekjes met witte chocolade
Ingrediënten
Bereidingswijze Pindakoekjes met witte chocolade
Stap 1
Doe de tarwebloem, het bakpoeder, de baking soda, het zeezout, de basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en roer met je hand of een lepel goed door tot alle ingredienten gemengd zijn.
Stap 2
Voeg de gesmolten roomboter en het ei toe aan het bloemmengsel en kneed tot je een bal kunt vormen van het deeg. Voeg de pinda's en 100 g van de witte chocolade toe en kneed kort door.
Stap 3
Maak ballen van ca. 30 g en leg op een bord of snijplank. Zet minimaal 1 uur in de diepvries.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht) of 190°C (boven- en onderwarmte). Leg de bevroren deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd minimaal 2 cm ruimte vrij tussen de balletjes.
Stap 5
Bak de koekjes in de oven in 16-18 min. gaar en goudbruin. De koekjes zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen. Bak een paar min. langer als je niet van een zachtere binnenkant houdt. Haal de koekjes uit de oven en laat minimaal 20 min. afkoelen.
Stap 6
Smelt intussen de overige witte chocolade. Vul een spuitzak of boterhamzakje hiermee. Knip een puntje van het zakje en verdeel de chocolade over de koekjes. Laat opstijven op kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - boterhamzakje
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie133 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten14 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd3 g