Pinda soep
Ingrediënten
Bereidingswijze Pinda soep
Stap 1
Verwijder de steel en zaadjes van de rode peper en snijd de peper fijn.
Stap 2
Verhit een scheutje arachideolie in een pan en fruit de helft groente uit het bami nasi pakket met de helft van de rode peper. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook en laat ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon. De groenten heb je niet meer nodig.
Stap 3
Verhit een scheutje arachideolie in een soeppan. Fruit de rest van de groente uit het bami nasi pakket en voeg de pindakaas toe. Giet de bouillon erop en roer goed door. Breng de soep aan de kook en voeg de kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Hak de pinda’s en rooster in een droge koekenpan. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de taugé, pinda’s en de rest van de rode peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie553 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten11 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd19 g