Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pilav
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pilav
Stap 1
Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, de knoflook, despecerijen en zout en peper circa 4 minuten op middelhoge stand.
Stap 2
Voeg de kippenlever en bloem toe en roerbak snel om en om.
Stap 3
Voeg de rozijnen, de rijst en de bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Stap 4
Laat de rijst in circa 15 minuten de bouillon opnemen en zet dan de warmtebron uit.
Stap 5
Laat de pilav nog 5 minuten zo staan. Rooster ondertussen de pijnboompitten met de sinaasappelrasp in een paar minuten lichtbruin en bestrooi ze met zout.
Stap 6
Verdeel de koriander erdoor. Serveer de pilav en strooi de gekruide pitjes erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie530 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten74 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
