Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pilav gehaktballen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pilav gehaktballen
Stap 1
Pel en snijd de ui fijn. Snijd de krulpeterselie grof. Snijd de perziken en paprika in stukken van 2 cm.
Stap 2
Verhit een pan met 2 el zonnebloemolie en bak de gehaktballen 3 minuten. Voeg de ui, paprika, perziken, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee.
Stap 3
Meng het groentebouillontablet met 400 ml kokend water en blus de gehaktballen af met de groentebouillon.
Stap 4
Laat de gehaktballen 10 minuten zachtjes gaar koken.
Stap 5
Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
Stap 6
Verdeel de pilavgehaktballetjes en rijst over de borden en garneer met de krulpeterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie784 kcal
- Eiwit36.3 g
- Koolhydraten77.6 g
- Vet34.8 gWaarvan verzadigd12.9 g