Pilaf met shoarma en tomaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Pilaf met shoarma en tomaat
Stap 1
Snipper 1 ui en snijd de andere 2 uien in dunne halve ringen. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd in kleine blokjes.
Stap 2
Rooster het komijnzaad en het kardemompoeder 1-2 minuten op hoog vuur in een droge hapjespan, terwijl je met de pan schudt. Voeg 1 eetlepel olijfolie en de gesnipperde ui toe en fruit 5 minuten.
Stap 3
Los intussen de kippenbouillontablet op in 675 ml kokend water en zet apart. Voeg de tomatenpuree en basmatirijst toe aan de hapjespan en bak al roerend 1 minuut.
Stap 4
Giet de bouillon erbij en roer de tomaatblokjes erdoor. Breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Kook de rijst circa 10 minuten, tot de rijst gaar en de bouillon opgenomen is.
Stap 5
Doe een deksel op de pan en laat 10 minuten uitdampen (van het vuur af). Giet intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uiringen 5 minuten op hoog vuur.
Stap 6
Voeg het shoarmavlees toe, draai het vuur naar middelhoog en bak het vlees 5 minuten tot het gaar is en de uiringen bruin. Roer de pilaf los, proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verdeel de pilaf over borden. Serveer het shoarmavlees en de uiringen op de pilaf met een lepel Turkse yoghurt erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie525 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten70 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
