Picanha met sofrito
Ingrediënten
Bereidingswijze Picanha met sofrito
Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Dep het droog met keukenpapier en snijd het vet kruislings in. Wrijf het vlees rondom in met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Stap 2
Gril met de vetrand naar beneden op hoog vuur 3 minuten. Sluit de barbecue en gril tot een kerntemperatuur van 56 °C. Neem het vlees van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten. Snijd in plakjes.
Stap 3
Halveer ondertussen voor de sofrito de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stap 4
Snijd de ui en tomaten in blokjes en doe samen met de paprika, koriander, peterselie, tabasco en rode wijnazijn in de kom van de keukenmachine. Maal tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de sofrito bij de picanha.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie381 kcal
- Eiwit53 g
- Koolhydraten3 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
