Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Peterseliesoep met rozemarijncroutons
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Peterseliesoep met rozemarijncroutons
Stap 1
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en citroenrasp 3-4 minuten. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en kook zachtjes circa 15 minuten, tot de aardappel gaar is.
Stap 2
Pureer de peterselie met 2 eetlepels water glad en schep door de soep. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de sneetjes ciabatta licht onder de grill of in een broodrooster.
Stap 3
Meng een scheut olijfolie met de rozemarijn en knoflook. Bestrijk de broodsneetjes ermee, strooi de kaas erover en gratineer onder de grill. Snijd 4 sneetjes in blokjes en schep ze door de soep.
Stap 4
Serveer de overige croutons bij de soep. Serveer de soep in kommetjes met partjes citroen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie370 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten41 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd4 g