Pesto tagliatelle met knolselderijsaus en zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Pesto tagliatelle met knolselderijsaus en zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Schil de knolselderij, snijd ik kleine blokjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Besprenkel met olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster circa 20 minuten in de oven.
Stap 4
Haal de knolselderij uit de oven en leg de zalmmoten op de bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout en bak circa 10 minuten.
Stap 5
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 6
Doe de knolselderijblokjes in een hoge maatbeker en pureer met de slagroom tot gladde, iets dikkere saus. Schenk in een pannetje en verwarm kort door.
Stap 7
Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pesto toe aan de tagliatelle en eventueel een scheutje kookvocht en verwarm nog kort door.
Stap 8
Schep wat van de knolselderijsaus in het bord en verdeel daarover de pesto-tagliatelle. Leg hier schuin de zalm op.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie887 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten54 g
- Vet56 gWaarvan verzadigd24 g