Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Perzik-pies met gemberijs
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Perzik-pies met gemberijs
Stap 1
Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de perzik met de helft van de stemgember, maizena en de helft van de suiker. Laat 5 minuten staan.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de vulling in het midden van de deegplakjes. Vouw het plakje dubbel en druk de randen stevig dicht met een vork. Bestrijk met ei en bestrooi met de rest van de suiker.
Stap 3
Snijd met een mesje 3 kleine sneetjes in het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de pies in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Stap 4
Meng het roomijs met 2 eetlepels van de stemgembersiroop en de rest van de stemgember. Schep bolletjes ijs bij de pies, garneer eventueel met munt en serveer direct met de overige perzikstukjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie335 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten44 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd9 g
