Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Perzik-barbecuesaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Perzik-barbecuesaus
Stap 1
Hak de knoflook en rode peper fijn. Rasp de gember.
Stap 2
Snijd de perziken elk in 4 parten en trek met een puntig mesje de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze met de oregano in de blender. Schenk het bier erbij en pureer alles tot een gladde saus.
Stap 3
Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook, gember en rode peper zachtjes glazig. Roer de perziksaus met mosterd en suiker erdoor en breng alles al roerend aan de kook. Laat zachtjes 15-20 minuten sudderen tot het een lekker smeuïge saus wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Doe de saus in een schaal en laat afkoelen. Lekker bij vlees-, kip en visgerechten.