Perentaart met pecannoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Perentaart met pecannoten
Stap 1
Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier.
Stap 2
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Snijd de boter in kleine blokjes.
Stap 4
Klok de ei los.
Stap 5
Meng in een kom de bloem met de helft van de suiker, kardemom en een snuf zout.
Stap 6
Kneed de boter met de vingertoppen door de bloem tot het een kruimelig mengsel wordt.
Stap 7
Voeg twee tot drie eetlepels ei en een beetje water toe en kneed alles snel tot een soepele deegbal.
Stap 8
Laat het deeg in plasticfolie in de koelkast dertig minuten rusten.
Stap 9
Boen de sinaasappel schoon.
Stap 10
Pers de sinaasappel uit en verwijder de witte velletjes aan de binnenkant.
Stap 11
Snijd de schil in repen van een halve cm dik.
Stap 12
Breng het water met de rest van de suiker suiker aan de kook, los de suiker al roerend op.
Stap 13
Leg de sinaasappelschillen in de siroop en laat ze tien minuten zachtjes sudderen tot ze gaan glanzen en iets doorzichtig worden.
Stap 14
Laat de sinaasappelschillen in een zeef uitlekken.
Stap 15
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 16
Maak de amandelspijs in een kom met een vork fijn.
Stap 17
Meng er viervijfde van de room, twee tot drie eetlepels sinaasappelsap, de eetlepel bloem en twee tot drie eetlepels ei door.
Stap 18
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd elke peer in acht parten.
Stap 19
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap met een doorsnede van dertig cm en leg deze op de bakplaat.
Stap 20
Strijk het amandelmengsel erover uit, laat zes cm van de rand vrij.
Stap 21
Leg de peren er in een cirkel op met de dikke kant naar buiten en de bolle kant naar boven.
Stap 22
Verdeel de pecannoten over de peren.
Stap 23
Vouw de deegrand over de peren naar het midden.
Stap 24
Vouw de rand weer twee cm terug en knijp deze rand tussen duim en wijsvinger tot een mooie schulprand.
Stap 25
Bestrijk de rand met de rest van de room.
Stap 26
Bak de taart in de oven in vijfendertig tot veertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 27
Bestrijk de vulling direct uit de oven met gemberjam en verdeel de sinaasappelschillen erover.
Stap 28
Laat de taart op de bakplaat afkoelen.
Stap 29
Serveer de taart op een platte schaal.
