Perentaart met koekjesbodem
Ingrediënten
Bereidingswijze Perentaart met koekjesbodem
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Smelt 125 gr boter in een steelpan en vet de springvorm in. Bekleed de bodem met bakpapier. Breek de speculaas fijn in een plastic zak met een deegroller of de keukenmachine.
Stap 2
Meng de speculaaskruimels door de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met een lepel en zet koud weg.
Stap 3
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Verwarm een pan met perensap en pocheer de peren 15 minuten op laag vuur.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 170ºC. Klop met de handmixer de resterende boter met het amandelspijs en een ei tot een lichte massa. Rasp de gele schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg de citroenrasp met de bloem toe en verdeel het mengsel gelijkmatig over de koekjesbodem.
Stap 5
Neem de gepocheerde peren uit het sap en laat uitlekken. Verdeel de kwarten peer over de taart en besprenkel met wat citroensap. Bestrooi met het amandelschaafsel en de suiker.
Stap 6
Bak de taart in 25 minuten in de oven tot het amandelschaafsel goudbruin kleurt.