Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Perenchutney met gember
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Perenchutney met gember
Stap 1
Schil de peren, halveer en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Stap 2
Snipper de ui. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Stap 3
Schil en rasp de gember. Snijd de vijgen fijn.
Stap 4
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 minuten.
Stap 5
Voeg de peer, peper, gember, vijgen, azijn, suiker, kardemom en steranijs toe en breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes koken.
Stap 6
Schep in een schone pot, sluit af en laat op zijn kop afkoelen. Lekker bij een kaasplankje.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie365 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten73 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd1 g