Penne met tonijnsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met tonijnsaus
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Stap 2
Giet de olijfolie van de tonijn in een hapjespan.
Stap 3
Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig en roer de paprikapoeder en Italiaanse kruiden erdoor.
Stap 4
Voeg de tomatenblokjes met sap en de kappertjes toe en laat dit alles 10 minuten zachtjes sudderen tot een lekkere saus.
Stap 5
Kook intussen de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 6
Verdeel de tonijn in stukjes en roer ze door de tomatensaus.
Stap 7
Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Stap 8
Laat de saus nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Stap 9
Laat de penne even in een vergiet uitlekken en roer de pasta door de saus.
Stap 10
Warm het pasta gerecht nog heel even door.
Stap 11
Serveer in pastaborden en strooi de kaas erover.
Stap 12
Lekker met een frisse salade.
