Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Penne met spinaziesaus en gegrilde tomaatjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Penne met spinaziesaus en gegrilde tomaatjes
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Stap 2
Snipper de ui.
Stap 3
Kook de penne in ruim kokend water met wat zout in 10 minuten beetgaar.
Stap 4
Snij de ham in reepjes.
Stap 5
Verwarm 2/3 deel van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 6
Roer de spinazieblokjes erdoor, voeg het water toe en laat de spinazie al roerend op matig hoog vuur ontdooien.
Stap 7
Verdeel intussen de tomaatjes in een bakblik en druppel er de resterende olijfolie over.
Stap 8
Schuif het bakblik 10 cm onder de hete grill en rooster de tomaatjes 3-4 minuten tot de velletjes open springen.
Stap 9
Laat de penne in een vergiet uitlekken.
Stap 10
Roer de penne en de reepjes ham door de spinazie en warm het gerecht nog heel even door.
Stap 11
Schep de pasta in diepe borden en verdeel de tomaatjes erover.
