Penne met spinaziesaus en asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met spinaziesaus en asperges
Stap 1
Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden er zo af, dat alle asperges even lang zijn. Kook de asperges 3 minuten in een hapjespan met ruim kokend water met wat zout. Neem de pan van het uur en laat de asperges afgedekt nog 10 minuten staan. Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 2
Snipper de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Roer de blokjes spinazie en slagroom erdoor. Laat al roerend de spinazieblokjes ontdooien en verwarm alles al roerend tot een een lekkere saus. Voeg zo nodig wat van het pastakookvocht toe om de saus te verdunnen.
Stap 3
Giet de penne af en schep de pasta door de spinaziesaus. Warm alles nog heel even door. Neem de asperges uit het water en laat ze in een vergiet uitlekken. Serveer de penne met spinaziesaus en leg de asperges erop. Garneer met verse basilicumblaadjes.