Penne met pittige gehaktsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met pittige gehaktsaus
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Snijd de knoflook in plakjes.
Stap 3
Snijd de puntpaprika in stukjes.
Stap 4
Snijd de abrikozen in stukjes.
Stap 5
Verwarm twee derde van de olijfolie in de wok en bak het gehakt al omscheppend rul en bruin.
Stap 6
Schep de ui, knoflook en ras el hanout erdoor en bak een tot twee minuten.
Stap 7
Schep dan de paprika en abrikozen erdoor en schenk de gezeefde tomaten erbij.
Stap 8
Laat de saus vijftien minuten zachtjes sudderen.
Stap 9
Verwarm de oven grill voor.
Stap 10
Kook in een pan met ruim kokend water de pasta in tien tot twaalf minuten beetgaar.
Stap 11
Kruis de tomaten aan de bolle kant in en zet ze in een bakblik.
Stap 12
Steek in elke tomaat een takje tijm, maal er wat versgemalen peper boven en druppel er wat olijfolie over.
Stap 13
Schuif het bakblik vijftien cm onder het hete grillelement en rooster de tomaatjes in drie tot vier minuten gaar.
Stap 14
Giet de penne af in een vergiet en laat even uitlekken.
Stap 15
Schep de pasta door de gehaktsaus, warm nog heel even door en serveer met de tomaatjes erop.
