Penne met paddenstoelen en braadworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met paddenstoelen en braadworst
Stap 1
Snipper de ui grof. Snijd de kastanjechampignons en de shiitakes in plakjes. Verwarm boter in een hapjespan en bak de braadworsten in 10-12 minuten rondom bruin en gaar. Kook intussen de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 2
Bewaar wat van het kookvocht. Houd de braadworsten warm op een bord onder aluminiumfolie. Fruit ui en knoflook in het bakvet zachtjes glazig. Schep de champignons en shiitakes erdoor en bak ze al omscheppend op hoog vuur bruin.
Stap 3
Knijp er wat citroensap bovenuit en laat het vocht verdampen. Schep tomatenpuree, Italiaanse kruiden en 2 soeplepels pastakookvocht door de paddenstoelen.
Stap 4
Laat 2-3 minuten zachtjes sudderen tot het een smeuïge saus wordt. Snijd intussen de braadworsten in plakken. Giet de penne af en schep de pasta met braadworst door de saus. Warm het gerecht nog even door. Serveer met wat Parmezaanse kaas erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie600 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten57 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd12 g