Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Penne met groene kool en spek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Penne met groene kool en spek
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Snijd ondertussen de groene kool in kwarten en verwijder de buitenste bladeren en de harde kern. Snijd de kwarten in reepjes.
Stap 3
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 minuten op hoog vuur knapperig. Voeg de groene kool en Provencaalse kruiden toe en roerbak 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over vier borden en schep het romige kool-spek mengsel erop. Bestrooi met de Grana padano en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie748 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten63 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd17 g