Penne met groene asperges en gorgonzolasaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met groene asperges en gorgonzolasaus
Stap 1
Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in maximaal twaalf minuten beetgaar.
Stap 2
Snijd de houtachtig uiteinden van de asperges af.
Stap 3
Snijd de stelen in stukjes van drie cm, houd kopjes van vijf cm apart.
Stap 4
Kook de aspergestukjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in vier minuten beetgaar.
Stap 5
Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in drie minuten beetgaar.
Stap 6
Giet de pasta af, vang een deel van het vocht op.
Stap 7
Snijd de schimmelkaas in stukken.
Stap 8
Roer de slagroom, kaas en zo nodig een scheut pastakookvocht door de penne.
Stap 9
Verwarm dit al roerend op zacht vuur tot de pasta omhuld is met een romige saus.
Stap 10
Giet de aspergestukjes en ook de aspergekopjes af.
Stap 11
Roer de aspergestukjes door de pasta en warm nog heel even door.
Stap 12
Schep de penne met saus en asperges in warme pastaborden en leg de aspergekopjes in het midden erop.
Stap 13
Garneer met flinters Parmezaanse kaas.
