Penne met doperwten en ham
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met doperwten en ham
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snipper intussen de uien en fruit deze in een koekenpan met olijfolie in 4-6 minuten zachtjes glazig. Snijd de ham in repen.
Stap 2
Giet de pasta af, maar vang het vocht op. Hak de peterselie fijn. Meng de gefruite ui met de bevroren tuinerwten, ham, slagroom en peterselie door de pasta. Voeg zo nodig wat van het pasta kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Stap 3
Verdeel de pasta in de ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Schuif de schaal met pasta in de oven. Bak de pasta 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de pasta door en door warm. Lekker met een tomatensalade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie660 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten65 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd13 g