Penne met courgette, bosui en gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met courgette, bosui en gerookte zalm
Stap 1
Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de courgette in lange dunne plakken (bijv. met een kaasschaaf).
Stap 2
Hak de helft van de dille fijn en van de andere helft pluk je de blaadjes af.
Stap 3
Rasp de schil van de citroen en bewaar 1 kneepje van het sap. Snijd de zalm in stukjes.
Stap 4
Kook de penne in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Stap 5
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Leg wat van de groene ringetjes lente-ui apart. Fruit de rest van de lente-ui 5 minuten op laag vuur.
Stap 6
Voeg de courgette, kookroom, fijngehakte dille, citroenrasp, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 7
Giet de pasta af en roer met de stukjes gerookte zalm en het citroensap door de roomsaus.
Stap 8
Warm de zalm 1 minuut door en serveer het gerecht bestrooid met de rest van de dille en lente-ui.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie700 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten98 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
