Penne met chipolataworstjes en geroosterde bloemkool
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met chipolataworstjes en geroosterde bloemkool
Stap 1
Extra nodig: braadslede.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 3
Snijd kleine roosjes bloemkool van de stronk (gebruik de stronk voor bijvoorbeeld soep).
Stap 4
Schep ze in de braadslede om met knoflook, kappertjes, helft van de tijm, versgemalen zwarte peper en de helft van de olijfolie.
Stap 5
Schuif de braadslede in de oven.
Stap 6
Rooster de bloemkoolroosjes in 20-25 minuten lichtbruin en gaar.
Stap 7
Schep ze regelmatig om.
Stap 8
Kook intussen in een pan met ruim kokend water met wat zout de penne in ruim tien minuten beetgaar.
Stap 9
Verwarm in een hapjespan de rest van de olijfolie.
Stap 10
Bak de chipolata's in maximaal acht minuten rondom bruin en gaar.
Stap 11
Houd de worstjes warm op een warm bord onder aluminiumfolie.
Stap 12
Roer een juslepel kookvocht van de penne door het bakvet van de worstjes en voeg de slagroom met de resterende tijm toe.
Stap 13
Kook op hoog vuur in tot een saus.
Stap 14
Laat de penne in een vergiet uitlekken en schep de pasta door de roomsaus.
Stap 15
Warm al omscheppend nog even door.
Stap 16
Serveer de penne met saus, verdeel de bloemkoolroosjes met kappertjes erover en leg de chipolataworstjes erop.
