Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Penne con pesto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Penne con pesto
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Stap 2
Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in twaalf minuten beetgaar.
Stap 3
Maak intussen de pesto: Doe de knoflook, basilicum, pijnboompitten en kaas in de blender of in het kleine bakje van de keukenmachine en meng alles tot een rulle puree.
Stap 4
Schenk al mengend zoveel olijfolie erbij dat het een lekker smeuïge saus wordt.
Stap 5
Leg de trosjes met tomaatjes in een bakblik en sprenkel er olijfolie over.
Stap 6
Schuif ze tien cm onder het hete grillelement en rooster ze vier minuten tot de velletjes openbarsten.
Stap 7
Giet de penne af en meng de helft van de pesto erdoor.
Stap 8
Schep de penne met pesto in warme pastaborden en leg de trosjes met tomaatjes erop.
Stap 9
Serveer de resterende pesto erbij.
