Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Peer-pastinaaksoep met katenspek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Peer-pastinaaksoep met katenspek
Stap 1
Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de pastinaak, peer, kerrie en peper toe en bak een paar minuten verder. Schenk de bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.
Stap 2
Bak intussen de plakken katenspek circa 5 minuten in de rest van de boter op middelhoge stand. Keer de plakken halverwege.
Stap 3
Voeg driekwart van de peterselie toe aan de soep, pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schenk de soep in kommen of diepe borden. Serveer met een flinke lepel kwark met daarop 2 plakken katenspek. Bestrooi met de overige peterselie.