Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Peer brûlée
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Peer brûlée
Stap 1
Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg met de perensap, vanillelikeur en de ijsklontjes in een cocktailshaker en schud goed. Zet tot gebruik in de vriezer.
Stap 2
Snijd 4 dunne plakken van het middelste stuk van de peer. Schep op elk plakje een theelepel bruine suiker en brand deze tot een krokant karamellaagje.
Stap 3
Verdeel de karamelsiroop over de vier glazen. Schenk de peer-vanille mix zonder de ijsklontjes erbij en top af met cava tot het glas bijna vol is.
Stap 4
Snijd de plakken peer elk een stukje in en schuif over de rand van het glas.
Aanvullende benodigdheden
- - cocktailshaker
- - crème brûlée brander
- - 4 cocktailglazen
Voedingswaarden
- Energie255 kcal
- Koolhydraten34 g