Pavlova met zoet roerei en aardbeien
Ingrediënten
Bereidingswijze Pavlova met zoet roerei en aardbeien
Stap 1
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Stap 2
Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken hier met behulp van een groot bord een cirkel op.
Stap 3
Schil de mango en snijd in blokjes.
Stap 4
Snijd de aardbeien in partjes.
Stap 5
Splits 3/5 deel van de eieren en laat de eiwitten in een schone kom glijden.
Stap 6
Doe de dooiers over in een andere kom en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Stap 7
Klop de eiwitten met de handmixer zo stijf dat er pieken blijven staan.
Stap 8
Voeg dan al kloppend beetje bij beetje 7/8 deel van de suiker toe en blijf kloppen tot het schuim gaat glanzen en taai wordt.
Stap 9
Schep het eiwit in de cirkel op de bakplaat, strijk het over de hele cirkel uit.
Stap 10
Maak in het midden een kuil en een wat opstaande wolkige rand met pieken aan de buitenkant.
Stap 11
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de pavlova in 1.5 uur stevig worden.
Stap 12
Schakel daarna de oven uit en zet de ovendeur op een kier.
Stap 13
Laat het schuim in nog 3-4 uur droog worden en afkoelen.
Stap 14
Pureer de mango met het sinaasappelsap en de rasp in de blender tot een gladde saus.
Stap 15
Klop vlak voor het serveren in een kom de laatste eieren los.
Stap 16
Voeg de laatste suiker en de yoghurt toe en klop alles goed door elkaar.
Stap 17
Verwarm de boter in een pan met een dikke bodem, schenk het eimengsel erin en verwarm het al roerende op zacht vuur tot het begint te stollen, maar nog wel glanst.
Stap 18
Laat het roerei afkoelen tot lauwwarm.
Stap 19
Zet de meringuebodem op een schaal en schep het roerei in het midden.
Stap 20
Schep er wat mangosaus over en garneer met de aardbeien.