Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pavlova met cranberry-roomijs
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pavlova met cranberry-roomijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 120ºC.
Stap 2
Klop de eiwitten met de citroenrasp en -sap in een grote, schone kom bijna stijf.
Stap 3
Voeg de suiker in gedeeltes toe en blijf kloppen tot een glanzend stijf eiwit. Zeef de maizena erboven en klop dit erdoor.
Stap 4
Schep met een spatel het eiwit in een ronde of ovale vorm op de bakplaat en bak 1,5 uur in het midden van de oven.
Stap 5
Schakel de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen met de deur op een kier.
Stap 6
Klop de slagroom met de suiker stijf. Leg de meringue op een platte schaal of bord. Schep bolletjes van het ijs en leg ze op de meringue.
Stap 7
Spuit of schep de slagroom er in mooie toeven op en bestrooi met de witte chocolade. Serveer de pavlova direct.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie875 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten120 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd24 g