Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pavlova met citroensorbet
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pavlova met citroensorbet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met het citroensap en voeg de suiker geleidelijk toe tot het eiwit schuimig is en stevige pieken vormt.
Stap 2
Zeef de maizena en zout erboven en klop dit erdoor.
Stap 3
Maak 8 kleine bergjes op de bakplaat en laat ze circa 1,5 uur drogen in de oven. Laat de merengues afkoelen in de oven met de deur open.
Stap 4
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en zet in de koelkast.
Stap 5
Verdeel de merengues over borden en schep er een bol sorbetijs op. Bedruppel eventueel met wodka en schep er een toef slagroom op. Leg er eventueel mooie stukjes fruit naast.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten50 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd6 g