Patatas bravas
Ingrediënten
Bereidingswijze Patatas bravas
Stap 1
Perst de knoflook.
Stap 2
Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
Stap 3
Hak de bladpeterselie fijn.
Stap 4
Schil de aardappelen.
Stap 5
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Stap 6
Snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
Stap 7
Schep de tomatenblokjes in een schaaltje om met enkele druppels hot peppersauce, knoflook, bosui, azijn en peterselie.
Stap 8
Roer in een grote kom de paprikapoeder en komijn met wat zout en versgemalen peper door elkaar.
Stap 9
Snijd de aardappelen in blokjes van twee cm.
Stap 10
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes aardappel op matig hoog vuur gaar.
Stap 11
Leg de eerste vijf minuten een deksel op de pan en bak de blokjes daarna zonder deksel in nog vijf minuten rondom goudbruin.
Stap 12
Schep ze regelmatig om.
Stap 13
Schep de gebakken aardappelblokjes door het paprikamengsel in de kom, tot ze rondom omhuld zijn met een pittig laagje.
Stap 14
Doe de aardappelblokjes over in een lage schaal en schep er een paar eetlepels tomatensalsa over.
Stap 15
Serveer er de rest van de salsa en de aioli bij om te dippen.
