Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pastinaaksoep met appel en gember
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pastinaaksoep met appel en gember
Stap 1
Verhit de olie in een soep pan en fruit de pastinaak 2-3 minuten. Laat afgedekt 8-10 minuten garen. Schep 4 eetlepels van de pastinaak uit de pan en houd apart. Verhit de zonnebloemolie en frituur hierin eventueel de schoongeboende pastinaakschillen. Laat uitlekken en bestrooi met zout.
Stap 2
Voeg de ui en gember toe aan de pastinaak en fruit 3-4 minuten. Giet de thee erbij en kook zachtjes 10 minuten.
Stap 3
Pureer de soep, roer de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de appelreepjes en pastinaak blokjes over 4 kommen en giet de soep erop. Bestrooi met de tijm en garneer de soep naar wens met de gefrituurde pastinaakschillen.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie260 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten28 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd4 g