Pastinaaksoep met appel en bleekselderij
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastinaaksoep met appel en bleekselderij
Stap 1
Verwarm de helft van de olijfolie in een soeppan.
Stap 2
Bak de gesnipperde ui, fijngehakte knoflook, blokjes pastinaak en een derde van de appelblokjes heel zachtjes 2-3 minuten tot de pastinaak iets zachter wordt, laat de groenten niet kleuren.
Stap 3
Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
Stap 4
Verwarm intussen de overige olijfolie in een pan en fruit de reepjes bleekselderij 1-2 minuten op zacht vuur.
Stap 5
Schep de resterende blokjes appel met de oregano, zout en versgemalen peper erdoor en bak alles nog 2 minuten. Laat dit mengsel afkoelen.
Stap 6
Pureer de pastinaaksoep met de staafmixer tot hij mooi glad gebonden is.
Stap 7
Laat de soep en het appelmengsel afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast of op een koele plaats.
Stap 8
Bereiding: Verwarm de soep al roerend tot aan het kookpunt.
Stap 9
Verwarm ook het appelmengsel op zacht vuur tot het door en door warm is.
Stap 10
Schep de pastinaaksoep in diepe borden en schep het appelmengsel in het midden.
