Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout
Stap 1
Verhit de helft van de boter en bak hierin de champignons en ui goudbruin. Voeg de kip toe en bak kort mee, tot de blokjes kleur krijgen. Voeg de bouillon toe en kook tot de kip gaar is. Giet door een zeef en bewaar zowel de bouillon als de kip die in de zeef zit. Houd apart.
Stap 2
Verhit voor de roux de rest van de boter met de bloem in een pan op middelhoge stand. Blijf roeren tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg dan de bouillon in delen toe en roer steeds glad.
Stap 3
Voeg de cranberry's en nootmuskaat toe en kook kort. Voeg dan de kip uit de zeef weer toe en roer tot alles goed gemengd is.
Stap 4
Breng op smaak met de azijn. Vul de pasteibakjes met de ragout en bestrooi met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten30 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd16 g