Pastasalade met zalm, venkel en artisjok
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastasalade met zalm, venkel en artisjok
Stap 1
Kook de pasta in ruim kokend water met zout in 7,5 minuten net-niet beetgaar. Giet de schelpjes af en schep de extra vierge olijfolie en de crème fraîche erdoor. Rasp de schil van de citroen boven de pasta en pers het sap erboven uit.
Stap 2
Snijd het groene loof van de venkel fijn en voeg toe aan de pasta. Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern en schaaf 2 venkelknollen met een dunschiller in dunne stroken. Bewaar de venkelslierten in een kom met water en ijsblokjes.
Stap 3
Verhit de grillpan. Snijd de overige venkelknollen in repen en besprenkel met olijfolie. Grill de venkel in de hete pan gaar, zodat mooie grilstrepen ontstaan.
Stap 4
Snipper de peterselie fijn en houd iets achter om te garneren. Verwijder de graten uit de zalm en meng met de peterselie en kappertjes door de pasta. Verkruimel de helft van de feta erboven. Giet de artisjokharten af, laat uitlekken in een vergiet en halveer ze.
Stap 5
Schep de pasta met de artisjokhelften op een grote schaal en verdeel de gegrilde venkel erover. Neem de knapperige venkel uit het ijswater en verdeel over de salade. Verkruimel de rest van de feta boven de pastasalade en garneer met peterselie.