Pastasalade met zalm en avocado
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastasalade met zalm en avocado
Stap 1
Pers de citroen.
Stap 2
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Stap 3
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 4
Roer intussen in een grote schaal de Griekse yoghurt met 1-2 eetlepels citroensap, olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
Stap 5
Verdeel de zalmmoot in stukjes.
Stap 6
Trek de schil van de avocado's.
Stap 7
Snijd het vruchtvlees van de avocado's voor de helft in blokje en de andere helft in plakjes.
Stap 8
Besprenkel de avocadoblokjes en –plakjes (tegen verkleuren) met citroensap.
Stap 9
Laat de pasta in een vergiet uitlekken en wat afkoelen.
Stap 10
Schep de pasta met de avocadoblokjes, kappertjes, paprika en de helft van de zalm door de dressing.
Stap 11
Verdeel de rucola over borden en schep de salade erop.
Stap 12
Garneer met de resterende zalm en plakjes avocado.
Stap 13
Menusuggestie voor: toast/bruschetta met stukjes tomaat, olijfolie en verse basilicum.
Stap 14
Na: gedroogde vijgen, dadels en walnoten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie605 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten42 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
