Pastasalade met tomatendressing en gegrilde pastinaak
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastasalade met tomatendressing en gegrilde pastinaak
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Snijd de pastinaak in plakken van een halve cm dik en bestrijk ze dun met olijfolie.
Stap 3
Leg ze op de bakplaat en rooster ze in de oven in 10-15 minuten mooi bruin en beetgaar.
Stap 4
Keer de plakken halverwege en leg de plakken worst ertussen.
Stap 5
Kook intussen de farfalle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 6
Giet de pasta af en roer de tomatenpuree met de azijn en resterende olijfolie erdoor.
Stap 7
Halveer de cherrytomaatjes.
Stap 8
Schep de doperwtjes erdoor en laat ze in 2 minuten ontdooien.
Stap 9
Schep tot slot de cherrytomaatjes erdoor.
Stap 10
Laat de salade afkoelen tot lauwwarm.
Stap 11
Snijd de gekookte worst in plakken van 1 cm dik.
Stap 12
Snijd de ijsbergsla in reepjes.
Stap 13
Verdeel de ijsbergsla over borden en schep de pastasalade erop.
Stap 14
Leg de plakken geroosterde pastinaak eromheen en de plakken worst erop.
