Pastabake met paprika, geitenkaas en basilicum
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastabake met paprika, geitenkaas en basilicum
Stap 1
Snijd de rode uien fijn. Pluk van de basilicum de blaadjes af en snijd de steeltjes fijn. Pers de knoflook uit. Snijd de puntpaprika’s in reepjes.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Stap 3
Fruit hierin de ui en basilicumsteeltjes 5 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee en vervolgens de puntpaprika 5 minuten.
Stap 4
Voeg de passata, azijn en suiker toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus 10 minuten koken.
Stap 5
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar.
Stap 6
Giet de pasta af, schud bij de saus en scheur de helft van het basilicumblad boven de koekenpan in stukjes.
Stap 7
Schep goed om, stort alles in een ovenschaal en verdeel de plakjes geitenkaas over het oppervlak.
Stap 8
Bak de pastabake 10 minuten in de oven en serveer met de rest van het basilicum erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie580 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten89 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
