Pasta pesto met Italiaanse roerbakgroente
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta pesto met Italiaanse roerbakgroente
Stap 1
Pel en snijd de knoflook grof. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 2
Snijd de helft van de Parmezaanse kaas in stukken van 2 cm en schaaf de rest van de kaas in plakken.
Stap 3
Verhit een pan met water en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Stap 4
Mix intussen de extra vierge olijfolie, stukken Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, citroenrasp, citroensap en de helft van de pijnboompitten met een staafmixer tot een grove pesto en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de varkensreepjes Mediteraanse stijl 2 minuten, voeg de roerbakgroente Italiaanse stijl toe en bak nog 5 minuten. Voeg de penne en pesto toe aan de pan, roer door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de pijnboompitten en plakjes Parmezaanse kaas.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie761 kcal
- Eiwit37.4 g
- Koolhydraten46.2 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd13.2 g