Pasta pesto met broccoli en gehaktballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta pesto met broccoli en gehaktballetjes
Stap 1
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 minuten goudbruin. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
Stap 2
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Kook 5 minuten, giet af en spoel koud onder stromend water. Laat goed uitlekken.
Stap 3
Doe de broccoli, perrano, 6 el olijfolie, basilicum en het amandelschaafsel in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een gladde pesto en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe.
Stap 5
Giet af en vang een kopje kookvocht op. Schep de broccolipesto door de pasta en voeg eventueel wat van het kookvocht toe als het te droog is. Serveer met de gehaktballetjes.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine of staafmixer
Voedingswaarden
- Energie854 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten67 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd12 g