Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pasta met zalm en spinazie
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pasta met zalm en spinazie
Stap 1
Kook de pasta beetgaar. Besprenkel de zalm met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de zalm in 2-3 minuten rondom lichtbruin. Schep de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Stap 2
Fruit de sjalotjes en knoflook circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de rest van de olijfolie en spinazie toe en roerbak totdat de spinazie iets geslonken is.
Stap 3
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
Stap 4
Meng de helft van de basilicumblaadjes door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper en meng de crème fraîche erdoor. Schep de pasta en zalm erdoor.
Stap 5
Bestrooi de pasta met de pijnboompitten en de rest van de basilicum.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie1205 kcal
- Eiwit53 g
- Koolhydraten81 g
- Vet73 gWaarvan verzadigd23 g
Trefwoorden
