Pasta met warmgerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met warmgerookte zalm
Stap 1
Snijd een stukje van de onderkanten en de stelen van de venkelknollen, halveer ze en snijd in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de munt in reepjes.
Stap 2
Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Stap 3
Verhit intussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de venkel en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de slagroom, tuinerwten en de kaas toe en breng aan de kook. Laat al roerend 3 minuten zachtjes koken. Voeg de pasta, rasp en sap van de citroen en 2/3 van de munt erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe voor meer smeuïgheid. Verdeel de zalm er in stukjes overheen en garneer met de rest van de munt en extra olijfolie. Serveer direct.