Pasta met venkel, broccoli, cherrytomaatjes en gebakken zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met venkel, broccoli, cherrytomaatjes en gebakken zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 110°C.
Stap 2
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Stap 3
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze drie minuten.
Stap 4
Schep ze uit de pan met een schuimspaan; gooi het water niet weg!.
Stap 5
Snijd de venkel in vieren en vervolgens in dunne reepjes en bewaar het groen.
Stap 6
Snijd de ui in grove blokjes en hak de knoflook fijn.
Stap 7
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak er de knoflook, venkel en ui in gedurende vier minuten.
Stap 8
Schenk de witte wijn er bij en kook alles nog twee minuten door.
Stap 9
Voeg de tomaatjes en crème fraîche toe en kook ze nog ruim een minuut mee.
Stap 10
Voeg dan de broccoli toe en schep hem voorzichtig door de saus.
Stap 11
Snijd het vel van de zalmfilets en bestrooi ze met zout.
Stap 12
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide zijden een minuut.
Stap 13
Leg de filets in een ovenschaal en zet tien minuten in de oven.
Stap 14
Kook de pasta in het broccoliwater beetgaar volgens de beschrijving op het pak.
Stap 15
Giet de pasta af in een vergiet en meng voorzichtig door de saus.
Stap 16
Leg hierop de zalm.
Stap 17
Doe als laatste wat geraspte citroen en het groen van de venkel erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie725 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten63 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
