Pasta met tapenade
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met tapenade
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Giet af en vang een half kopje pastawater op. Halveer intussen de courgette in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd het vruchtvlees in halve maantjes.
Stap 3
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de courgette in 5 minuten goudbruin en gaar.
Stap 4
Doe de olijven, knoflook, ansjovisfilets, kappertjes, 1 el kappertjesvocht en de rest van de olijfolie in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een tapenade.
Stap 5
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 6
Meng de tapenade, courgette en rucola door de pasta. Voeg eventueel wat pastawater toe om het iets smeuïger te maken.
Stap 7
Verdeel over de borden en garneer met tomaten aan de tak. Lekker met Parmezaanse kaas en een schijfje citroen.
