Pasta met romige tomatensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met romige tomatensaus
Stap 1
Halveer de tomaten en snijd elke helft in vieren. Snijd de ui in blokjes en de olijven in ringen.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de tomaten en ui 5 minuten al omscheppend aan.
Stap 3
Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden (of 20 gr verse) toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Blus vervolgens af met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Roer door, draai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen.
Stap 5
Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 6
Roer vlak voor het serveren de roomkaas en zwarte olijven door de pastasaus, meng tot de roomkaas helemaal is opgenomen in de saus.
Stap 7
Verdeel de penne over 4 borden en verdeel de tomatensaus erover. Serveer de pasta met extra gemalen peper en rasp tenslotte de Parmezaanse kaas erboven.