Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pasta met roerbakgroenten en spinaziepesto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pasta met roerbakgroenten en spinaziepesto
Stap 1
Breng een pan met water aan de kook. Was intussen de spinazie en laat goed uitlekken. Rasp de pecorino en de gele schil van de citroen. Pers het sap van de citroen.
Stap 2
Rooster de pijnboompitten licht bruin in een droge koekenpan en zet apart. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Pel de knoflook. Maal de spinazie, 2/3 van de pecorino, knoflook, geraspte citroenschil, citroensap, pijnboompitten en de olijfolie tot een pesto in de keukenmachine.
Stap 4
Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groenten 4 minuten. Halveer de cherrytomaten en voeg toe. Bak de tomaten 2 minuten mee.
Stap 5
Draai het vuur laag en voeg de pasta en spinaziepesto toe. Roer het geheel goed door. Serveer de pasta met de overige pecorino.
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)