Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pasta met prei en rucolapesto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pasta met prei en rucolapesto
Stap 1
Kook de spaghetti in ruim water met zout in circa 8 minuten beetgaar.
Stap 2
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Stap 3
Maal de pijnboompitten, grana padano kaas en 1 eetlepel prei in de keukenmachine fijn. Voeg 2 handjes rucola toe en 6 eetlepels extra vierge lijfolie en maal samen tot rucola pesto. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak de prei zacht. Schep de spaghetti erdoor en 4 eetlepels pesto en schep goed om.
Stap 5
Serveer op borden en rasp wat extra kaas erover.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine